PixInsight Workshop - May 4-6, 2018

Join Warren Keller, Dr. Ron Brecher, and Pete Proulx in Buffalo, New York for three-days of intensive PixInsight training. The workshop will be held at the University of Buffalo Center for Tomorrow and is limited to an exclusive group of 25-30 attendees, allowing for a personal learning experience for all. Have questions?  Don't hesitate to contact us!


Workshop Sponsors

    Software Bisque     Software Bisque   ATIK Cameras


Venue

                   

University of Buffalo - Center for Tomorrow

   
     


Lodging

             We've arranged a block of rooms for you at the DoubleTree at a discounted rate. There are several other hotels very close to the venue at all price ranges.
    DoubleTree Discounted Room Rate (1/2 mile walking distance)
    Google Search link for other accommodations
     


Registration

            

Three-days (18 hours) of PixInsight training by two instructors 9:00 AM-4:30 PM daily, including lunch and refreshments. $595 USD

   
     


Workshop Agenda


Day One


9:00
'EASY AS Pi' Introductions and Workshop Overview

9:15
BEGINNER– Preprocessing w/ BatchPreprocessing Script I

ADVANCED– Preprocessing w/ Manual Track I

10:30
BREAK (15 min)

10:45
BEGINNER– Preprocessing w/ BatchPreprocessing Script II

ADVANCED– Preprocessing w/ Manual Track II

11:40
Workflow Overview
Workflows for OSC and monochromatic cameras
Projects
File Formats

12:00
LUNCH (60 min)

1:00
Linear Post-Processing
Cropping
Background Modelization
Color Balancing Deconvolution and Introduction to Masks Linear Noise Reduction

2:30
BREAK (15 min)

2:45
Delinearization of Mono and Tricolor Files
HistogramTransformation (w/ STF Auto Stretch)
ArcsinhStretch, MaskedStretch, and AutoHistogram

3:15
Nonlinear Post-Processing
Combining Luminance and Chrominance
Nonlinear Noise Reduction
HDRMultiscaleTransform

Brightness, Saturation, and Contrast Enhancement

4:30
END OF DAY ONE

 

Day Two


9:00
Day 1 Recap and Day 2 Overview

9:05
More About Masks
Luminance Masks StarMask and RangeSelection
PixelMath and CloneStamp

10:00
DrizzleIntegration
Image Scale, Dithering, and Drizzle, Oh My! Workflow

10:30
BREAK (15 min)

10:45
Fine Finishers I
LocalHistogramEqualization Contrast (and LFHH)
ExponentialTransformation
DarkStructureEnhance and BackgroundEnhance Script

12:00
LUNCH (60 min)

1:00
Fine Finishers II
StarReduction Script
ImageSolver and AnnotateImageScrips
Removing Background Mottling with PixelMath

1:45
High Dynamic Range (HDR) Processing
SubstituteWithPreview Script
HDRComposition

2:30
BREAK (15 min)

2:45
Process Your Own Data I

3:45
Introduction to Multiscale Processing

4:30
END OF DAY TWO

    6:00 - Barbecue at Pete's Home and Observatory
    (Weather Permiting)

 

 

 

Day Three


9:00
Day 2 Recap and Day 3 Overview

9:05
Using Narrowband Data I
Combining Hα with RGB
Combining Hα with LRGB
Building Mosaics I
2-Panel Example
L-R-G-B vs L-RGB vs LRGB

10:30
BREAK (15 min)

10:45
Using Narrowband Data II
Mapped Color w/
Hα, O(III) and S(II)
Building Mosaics II
4-panel example

12:00
LUNCH (60 min)

1:00
Process Your Own Data II
Individual Coaching

2:00
More Insight
Tweaking Global Settings
Color Management Settings
Resizing, Archiving, and Sharing Images
Accessing ‘Print’ Functions in v1.8.5

2:45
BREAK (15 min)
3:00
Process Your Own Data III
Individual Coaching

4:20
Resources

4:30
END OF WORKSHOP

Download Agenda PDF Agenda PDF Download

 

About

             Warren Keller      Dr. Ron Brecher     Pete Proulx